lunes, 10 de mayo de 2010

In de guetooooo

Salutacions des del món de les versions musicals!
Les cançons més populars dels grups més coneguts han patit (i no en el sentit pejoratiu de la paraula, bé, algunes vegades sí) modificacions per grups o cantats en senyal d'homenatge al seu creador que, en ocasions, han pogut superar la versió original (aquest no és el cas que anem a vore avui).
Doncs bé, no sé si heu sentit parlar, o més aviat, heu escoltat la magnífica cançó In the ghetto.
Aquesta peça musical fou escrita per Mac Davis, originalment titolada The vicious circle i popularitzada el 1969 pel cantant de rock Elvis Presley.
Conta la història d'un jove que creix al guetto, i que un dia és mort per un tir.
Fou versionada per Lisa Marie Presley, filla d'Elvis i Priscila, qui la va cantar junt a son pare amb l'objectiu de recaptar diners per a la Fundació Presley.
Aquesta popular cançó també ha estat versionada per molts altres artistes, entre els que es troben The Cranberries, Dolly Parton, Nick Cave and the Bad Seeds, Marco o el que ací anem a vore: El Príncipe Gitano.

Ací teniu la versió cantada per Elvis Presley:



I ací, com no, la insuperable i genuïna versió de El Príncipe Gitano amb el seu anglès...ehm...pss...juzguen ustedes mismos...I, per favor, no vos perdeu el moment en el que es clava la mà la butxaca i el gest final de l'home amb el micro...des d'ací donem les gràcies al que ha posat els subtítols!



Després d'escoltar ambdós versions, com se vos queda el cos?

2 comentarios: